Ramsløg

Ramsløg (Allium ursinum)

Ramsløg er meget populær, og er blevet nærmest en slags ikon for naturens spiseplanter. Efterhånden er man begyndt at samle og dyrke den kommersielt, og den bruges også i industrielt fremstillede madvarer. Ramsløg har en fin hvidløgsagtig smag, der passer til mange forskellige retter. Hele planten kan spises:

  • unge blade til salater
  • snittede eller tørrede blade som krydderi
  • dampede blade som tilbehør
  • blomster som spiselig pynt til salater/på brødet
  • syltede umodne frøkapsler som kapers
  • hele planten kan blendes til pesto

De grønne blade indeholder masser af C-vitamin og sunde antioxidanter. Den har mange af de samme sunde egenskaber som hvidløg, og sætter i gang i stofskiftet og virker betændelseshæmmende.

  • Vokser i fugtig skovbund.
  • 25-40 cm høj, flerårig urt med en opret vækst.
  • Trekantet stængel. Langstilkede blade, der er smalt elliptiske med græsgrøn overside og lysegrøn underside.
  • Blomstrer i maj-juni med hvide blomster, der sidder samlet i kugleformede stande. Frugterne er kapsler med mange sorte frø.
  • Naturligt hjemmehørende i Danmark.
  • OBS! Ramsløg kan forveksles med de giftige planter Høst-Tidløs og Liljekonval.